Tours in het Nederlands, Engels & Duits

Gecertifieerd ski en bergwanderführer

Zomer en winter tours

Servus, leuk je te ontmoeten!

Bouke, aangenaam

Hey, mijn naam is Bouke en met BRG help ik mensen de Bergen te ontdekken. Via BRG ben ik gids voor skitours, skisafari’s en Huttentochten in de Alpen. Mijn geweldige passie voor bergsporten wil ik namelijk graag met anderen delen.

De afgelopen jaren was ik werkzaam bij de brandweer van de Nederlandse Luchtmacht, een prachtige uitvalsbasis me te verdiepen in het alpinisme en mijn kennis uit te breiden en groepen te gidsen in mijn vakanties. In 2022 was het tijd voor de volgende stap: me echt focussen op de bergsport.

Op deze pagina zal ik je iets meer vertellen over waar deze passie vandaan komt, mijn visie en met wie ik samenwerk.

Van wintersport naar all-round berggids: mijn verhaal

Als kleine man al op de ski's

Van kleins af aan kom ik al in de Bergen. Zo stond ik al op mijn derde op ski’s. Ik weet nog goed hoe de eerste ervaring was: KOUD! Maar wat was het mooi om als klein kind naar de reusachtige bergen te kijken.

Het had voor mij iets rustgevends en ik kon de Bergen voor uren observeren. De liefde is daar begonnen. Elk jaar had ik het geluk met mijn vader of moeder tijdens de kerst op wintersport te gaan. Wanneer de week erop zat nam ik de bergen in mijn hart mee terug naar Nederland.

Na veel skivakanties in de winter, gingen we ook op zomervakantie naar Oostenrijk om te gaan bergwandelen. Ik vroeg me echt af… Wat is er nou zo leuk aan wandelen in de bergen? Na de eerste dag was ik 180 graden gedraaid: wat was het fantastisch om je grenzen te verlegen en op plekken te komen waar je in de winter nooit komt!

Op mijn derde al in het ski klasje

Gidsen deed ik al van jongs af aan

Ik vond het namelijk leuk om de routes te plannen als ik met mijn moeder en mijn zusjes op pad ging om te skiën of te wandelen. Dan was ik altijd de gids, omdat oriënteren niet altijd makkelijk was, zeker in de bergen. Het bleek dat ik hier talent voor had: voor mij was het gemakkelijk en daarom ook heel leuk om dat te mogen doen. Nooit had ik gedroomd dat ik daar mijn werk van kon maken!

Opleidingen: Leren, leren, leren

Na zelf vele tochten te hebben gemaakt, wilde ik meer uitdaging. Daarom besloot ik me te gaan verdiepen in het alpinisme. In 2016 besloot ik om een basis alpinisme cursus te doen bij de NKBV (C1) die ik succesvol afrondde. Het was een geweldige ervaring en daar kwam ik erachter dat je in de bergen nog zoveel meer kan leren. 

Zodoende ging ik verder met mijn opleidingen: ANWÄRTER, Landes, de C2 opleiding van de NKVB en later ook de opleiding to Bergwanderführer. Dit alles naast mijn baan bij defensie en mijn vrijwilligerswerk als Hockey trainer van meerdere teams. Deze jaren heb ik ontzettend veel geleerd, zowel technisch als persoonlijk. Het leek wel alsof alles bij elkaar kwam…

Bergwandelen

Bergwanderführer zomer cursus |
Maria Alm (2022)

NKBV Alpinisme C2 | Ortler (2021) ​

NKBV Toprope | Nederland (2020)​

NKBV Alpinisme C1 | Wildspitze (2016)

Wintersport

Skileraar Landes | Kaprun (2023)

Bergwanderführer winter cursus |
Maria Alm (2022)

Alpin Kurs Off-piste skiën | Kaprun (2021)

Skileraar Anwärter | Kaprun (2019)

Bergwandelen

Bergwanderführer zomer cursus | Maria Alm (2022)

NKBV Alpinisme C2 | Ortler (2021) ​

NKBV Toprope | Nederland (2020)​

NKBV Alpinisme C1 | Wildspitze (2016)

Wintersport

Skileraar Landes | Kaprun (2023)

Bergwanderführer winter cursus | Maria Alm (2022)

Alpin Kurs Off-piste skiën | Kaprun (2021)

Skileraar Anwärter | Kaprun (2019)

Met groepen de Bergen in

Het was namelijk de combinatie van mijn ski opleidingen, trainerschap en werkachtergrond waardoor ik bij Snow Experience terecht kwam in 2021. Via hen heb ik die winter meerdere groepen mogen gidsen tijdens Huttentochten en Skisafari’s. Toen wist ik het zeker: hier wil ik mijn baan van maken.

Bouke van den Reek BRG skihuttentocht Dolomieten

BRG en de stap naar Oostenrijk

Dus begon het plan te dagen een bedrijf te beginnen om daarmee mijn passie voor bergsporten met anderen te delen. Zo werd BRG Mountain Experience geboren. Grappig feitje: BRG stond oorspronkelijk voor “Bouke Reek Guide”, en toeval wilde dat er bijna BERG geschreven stond.

Zodoende zei ik mijn baan op en begon ik met de voorbereiding op de grote stap om echt mijn leven toe te wijden aan de Bergen. Op het moment verdeel ik mijn tijd tussen Oostenrijk, het mooie Leogang, en Nederland. In de winter organiseer ik met mijn bedrijf zelf huttentochten en in de zomer ben ik gids voor onder andere Tirol Outdoor Experience. In de lente en herfst, organiseer ik mijn eigen tours.

Het is echt een voorrecht van je passie je baan te kunnen maken! En nog steeds voel ik me als dat kleine mannetje van drie die verwonderd naar de Bergen kan kijken. Ik verwacht dat dat gevoel nooit weg zal gaan! 

Meer weten? Neem contact met me op!

Visie van BRG

Ontzorgen

Ga je met BRG op stap? dan kan je alles loslaten. Mijn doel alles tot in details te regelen, zodat u geheel kan ontspannen en genieten!

Expertise

Door het volgen van vele opleidingen, zowel technisch als theoretisch, kan ik u voorzien van een kundige en veilige tour. 

Avontuurlijk

We gaan samen grenzen verleggen en helemaal op in de natuur. Lekker actief zodat u terug kan kijken op een echt avontuur.

Samenwerkingen

Samen sta je sterker, al helemaal in de bergen. Daarom werk ik graag samen met andere partijen, om zo van elkaar te leren en elkaar te ondersteunen.

Voor Tirol Outdoor Experience gids ik in de lente en zomer verschillende bergwandel tochten. Dit betreft zowel tochten van hut naar hut als vanuit een vaste slaapplek. 

Travelbase organiseert avontuurlijke, lange afstands hikes over de mooiste trails van europa begeleid door kundige gidsen. In de zomer gids ik meerdere van deze hikes, zoals de Iceland & Norway trail. 

Bij de Salzburger Bergwanderfürher vereniging heb ik meerdere opleidingen gedaan. Als lid zijn wij allemaal bevoegd om veilig met groepen de bergen in te trekken. Ook gidsen we namens de vereniging tochten. 

Zie jij ook kansen tot een mooie samenwerking?

Ga met mij op pad!

In de winter, lente, zomer en herfst, de bergen zijn prachtig in ieder seizoen. Verken een van de opties hieronder of ga naar de tour pagina voor een overzicht van alle tours die gepland staan. Staat jouw droom tour er niet bij? Neem dan contact met me op, dan ontwerpen we deze samen!

Geen tours gevonden. Probeer een andere zoek combinatie!

Als eerste op de hoogte van de Ski Huttentochten voor winter 23/24?

Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief!

Ontvang vroegtijdige aankondigingen, exclusieve aanbiedingen en berg tips rechtstreeks in je inbox.*

Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief en ontvang vroegtijdige aankondigingen, exclusieve aanbiedingen en berg tips rechtstreeks in je inbox.*

*Geen zorgen! Je ontvangt niet iedere week een mail, maar alleen wanneer ik echt iets te melden heb.